Sulfree gewaardeerd met een 8,8

ORDER: +31 (0)85 060 1400

Voor de open haard met gluhwein

Is het vloeken in de kerk? Een goed glas Glühwein?

De wijn puristen onder ons zullen heel hard ja roepen. Maar persoonlijk kan ik het wel waarderen op zijn tijd. Als je lekker in de kou bent wezen wandelen of op een druilerige zondagmiddag…

Ik maak hem wel zelf, dan weet ik zeker dat het lekker is. Hierbij deel ik graag mijn favoriete recept van Jamie Oliver met je:

  • 1 sinaasappel (bio)
  • 1 citroen (bio)
  • 100 gr suiker
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 1/2 vanillestokje, opengesneden
  • 1 steranijs
  • 1 fles rode wijn (normale kwaliteit, dus geen bocht gebruiken!)

Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel en de citroen, en doe deze in de pan, samen met het sap van de sinaasappel. Doe er de suiker, kruidnagels, kaneel, laurier en vanillestokje bij en giet hier net genoeg wijn op om de suiker te laten oplossen. Verwarm op een laag vuur tot de suiker is opgelost en draai het vuur dan omhoog om het in 5 minuten te laten inkoken tot een dikke siroop.

Voeg dan de rest van de wijn toe en de steranijs, en laat het op een zacht vuur warm worden in ca 5 minuten.

Gebruik 1 druppel Sulfree per glas zelfgemaakte glühwein, en 2 druppels per glas kant-en-klare glühwein. Voeg de Sulfree pas op het laatste moment in je glas toe, dus niet in de wijn mee laten opwarmen.

Fijne wintermaanden!

Jacqueline

PS: Meer weten over sulfiet vrij wijn drinken? kijk dan ook even op onze homepage.