Sulfree gewaardeerd met een 8,8

ORDER: +31 (0)85 060 1400

Veelgestelde vragen

Mocht je geen aantallen kunnen kiezen in de webshop, kies dan bovenin de pagina even voor de engelse website. (Bij sommige klanten werkt het keuzemenu niet in de nederlandse webshop – wordt aan gewerkt om het op te lossen!)

Waarom Sulfree?

Sulfree is de ideale oplossing als je wijn zonder sulfiet wilt drinken. Omdat je er gevoelig voor bent. Of voor mensen die geen conserveringsmiddelen in hun wijn willen hebben.

Wat is Sulfree?

Sulfree bevat een speciaal ontwikkelde waterstofperoxide formule (H202) die extra zuurstof in je wijn brengt. Deze zuurstof hecht zich aan de vrije sulfieten in je wijn en zet deze om in sulfaten. Sulfaten zitten in deze hoeveelheden ook gewoon in drinkwater en zijn onschuldig. Let op: als je Sulfree rechtstreeks in je wijnfles doseert ipv in je wijnglas, moet de fles eigenlijk dezelfde dag leeg. Je haalt namelijk het conserveringsmiddel uit de wijn, waardoor je wijn veel sneller oxideert. De fles bewaren tot de volgende dag is dan dus geen goed idee.

Hierbij het etiket van het flesje:
 We leveren nu uit met een THT tot eind juni 2021. (De genoemde THT op het ontvangen doosje geldt ook voor flesjes die je geopend hebt; de THT wordt dus niet korter doordat je een flesje opent).

Etiket van flesje Sulfree

Krijg ik met Sulfree nooit meer last van wijn?

Sommige mensen krijgen last van het drinken van (weinig) wijn. Het kan zijn dat je gevoelig bent voor de sulfieten in de wijn. Een druppel Sulfree (of soms 2) is genoeg om de vrije sulfiet uit je wijn te halen en te kunnen genieten van wijn. Let wel, het effect van alcohol in de wijn blijft hetzelfde.

Is Sulfree getest?

Sulfree is getest door Meron, een door TNO aanbevolen wijn instituut dat gespecialiseerd is in wijnonderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat 1 druppel Sulfree de vrije sulfieten uit je wijn haalt. Getest op normale witte en rode wijn en cava.

Verandert de smaak van wijn met Sulfree?

Sulfree tast de smaak van wijn niet aan. Er is geen merkbaar verschil in smaak wanneer Sulfree gebruikt wordt op commerciele wijnen. Ook kleur en intensiteit blijven behouden. Bij gebruik in biologische of bewaarwijnen de dosering verlagen. Door het lagere niveau aan vrije sulfiet in deze wijnen kan er anders een klein smaakverschil of kleurverschil merkbaar zijn. Kleine aanvulling: Hele lichte rosé wijnen (bv uit de Provence) zijn heel gevoelig qua kleurstoffen (die uit de schil van de druif komen!), en worden dieper roze van kleur als je Sulfree gebruikt, omdat je het conserverings/beschermmiddel er dus uit haalt en de wijn weer kwetsbaar maakt.

Wat gebeurt er als ik teveel Sulfree gebruik?

Een paar druppels teveel Sulfree zullen zorgen voor een verhoogde oxidatie (voor de scheikundigen onder ons: zuurstof gaat zich binden aan de koolstofketens) van de wijn. Dit heeft verder geen schadelijke effecten, maar kan wel merkbaar zijn in de smaak of kleur. Bij wijnen met minder vrije sulfiet (biologische wijn & bewaarwijnen) is het beter de dosering te verlagen, om dit mogelijke effect op de smaak of kleur te voorkomen.

Is het gebruik van Sulfree veilig?

Sulfree maakt onder andere gebruik van het actieve ingrediënt food grade H202 (waterstofperoxide), dat speciaal bedoeld is voor consumptie en veilig is bij normaal gebruik. (1 druppel voor droge wijn en 2 druppels voor zoete witte wijn).

Wat zit er in Sulfree?

Sulfree bevat een speciaal ontwikkelde food-grade waterstofperoxide formule (H202), die zorgt dat de vrije sulfieten in wijn verminderen.

Hoe werkt Sulfree?

Het gaat hier om een scheikundige reactie. Een druppel Sulfree zet de vrije sulfieten in de wijn om in veilige sulfaten. Sulfaten worden in deze hoeveelheden ook gevonden in normaal drinkwater of mineraalwater.

Hoe strikt is de THT op het flesje?

De THT op het flesje geeft aan tot wanneer wij de werking garanderen. Na deze datum neemt de kracht van de formule langzaam af. Je kunt het flesje Sulfree dus wel gewoon blijven gebruiken, maar het kan zijn dat er een klein beetje vrije sulfiet overblijft in je wijn.

Waar kan ik het kopen?

Hier op de website. Of je kunt terecht bij een van onze verkooppunten, zoals de Vitaminstore (met 35 winkels en vitaminstore.nl), of andere gezondheidswinkels en gerenommeerde wijnwinkels. Kijk op onze Verkooppunten pagina voor adressen bij jou in de buurt.

Hoe kan je zien of er sulfiet in je wijn zit?

In alle wijn zit sulfiet. Een deel natuurlijk, maar een groot deel is toegevoegd als conserveringsmiddel. Sinds 2005 is het verplicht om de aanwezigheid van sulfiet in wijn te vermelden op het etiket. Er staat ‘bevat sulfieten’ of ‘bevat zwaveldioxide’.

Hoeveel sulfiet zit er in wijn?

De hoeveelheid sulfiet per wijn is verschillend. Je kunt niet zien hoeveel dat is per wijn.
 In het algemeen geldt dat in zoete witte wijn het meest sulfiet zit. Dan droge witte wijn. Rode wijn bevat vaak iets minder sulfiet, omdat de tannines in de wijn meehelpen als conserveringsmiddel. Daarnaast geldt grofweg dat betere en oudere wijnen, bijvoorbeeld de toppers uit Bordeaux, minder of zelfs geen vrije sulfieten bevatten. Door tijd worden de vrije sulfieten namelijk omgezet in gebonden sulfiet, wat vaak geen last meer geeft.

Waarom wordt sulfiet toegevoegd?

Sulfiet is een conserveringsmiddel en wordt o.a. gebruikt zodat wijn niet bederft. Het beschermt wijn tegen oxidatie en voorkomt de groei van ongewenste schimmels en bacteriën. Hierdoor kan wijn veel langer bewaard blijven en goed vervoerd worden. Meer weten over sulfiet in wijn?

Kun je wijn zonder sulfiet kopen?

In elke wijn zit sulfiet. Dat komt omdat sulfiet vrij komt bij gisting. Dus het zit van nature in elke wijn. Dus ook als de wijnmaker het niet heeft toegevoegd zit er sulfiet in de wijn. Er zijn wijnboeren die geen of heel weinig sulfiet toevoegen, ook wel Vin Naturel genoemd. Deze wijnboeren werken vaak ook biologisch of biologisch dynamisch in de wijngaard. Er zijn verschillende vin naturel keurmerken die verschillende richtlijnen hebben over hoeveel sulfiet ze mogen toevoegen. Bijvoorbeeld Demeter, A.V.N. of de meest strenge S.A.I.N.S.

Hoe werkt het flesje?

1. Flesje even flink schudden
2. Een paar keer tikken op de tafel
3. Grote opening aan onderzijde hals langzaam en voorzichtig los & weer vast draaien om het flesje even te ontluchten
4. Kleine dopje afbreken (of als je het al een keer open hebt gehad, losdraaien)
5. Flesje op zijn kop houden en wachten op een druppel (of evt. heel zacht knijpen in het flesje, zo dicht mogelijk bij de bodem of op de bodem).

Waarom is het flesje zo groot in verhouding tot de vloeistof?

Ivm alle wettelijke regels moet er veel tekst en een streepjescode op het etiket staan. Dus moet het flesje groter zijn dan qua vulling noodzakelijk is. We hebben ervoor gekozen om het flesje met 5 ml af te vullen om het betaalbaar te houden en een normale gebruikshoeveelheid tov de THT te leveren.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland zijn de verzendkosten 1,99 EUR, binnen Europa zijn de verzendkosten 3,45 EUR. Bij bestellingen boven 15 EUR (dus vanaf 2 flesjes) zijn de verzendkosten gratis.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden? (en wie heeft dat leuke doosje ontworpen?)

Melanie Drent tekent de wereld van Sulfree

Het Sulfree verzenddoosje ontworpen door Melanie Drent

We verzenden in ons speciaal ontworpen verzenddoosje, voor 1 t/m 6 flesjes. Het doosje is zo klein mogelijk gehouden om door de brievenbus te kunnen én een zo klein mogelijke footprint te hebben. Voor het design heeft Melanie Drent, een zeer talentvolle, levensgenietende nederlandse illustratrice de wereld van Sulfree getekend.

 

 

Wanneer krijg ik mijn pakketje binnen?

In Nederland: Zodra je bestelling & betaling is ontvangen, wordt je pakketje  overhandigd aan POSTNL als brievenbuspakketje met track&trace (zónder handtekening voor ontvangst) (t/m 6 flesjes). Als dit vóór 15:00 op een werkdag is, wordt het dezelfde werkdag nog meegegeven met PostNL  en krijg je een track& trace code toegestuurd. Het pakketje is dan vaak 1 of 2 werkdagen later in huis. Voor België en andere landen: deze verzending duurt helaas (iets) langer; doordat dit internationale post is met Deutsche post, duurt dit voor België ongeveer 1 krappe week en voor andere landen kan dit één tot 2-3 weken duren afhankelijk van het land waar je woont.

Waar kan ik terecht met mijn opmerkingen, complimenten, vragen of klacht?

Je kunt altijd bellen of mailen naar [email protected] Maar het is het handigst om te reageren op je orderbevestigingsmail, dan hebben we meteen alle informatie bij de hand. De betalingen in de webshop worden geregeld via Multisafepay, maar zij regelen alleen het technische deel van de betaling en weten niets inhoudelijks van je bestelling. Bij vragen dus graag contact met ons opnemen.

Kan ik Sulfree meenemen in het vliegtuig?

Security technisch is het geen probleem om Sulfree mee te nemen in het vliegtuig. ALLEEN, het flesje kan gaan lekken door de lagere druk in de cabine en bagageruim. Je kunt het flesje dus het beste in een gesloten plastic zakje meenemen om lekkage op je bagage te voorkomen. We raden je ook aan om het flesje rechtop te houden in je tas (waarschijnlijk heb je dan minder kans op lekkage… dit gaan we binnenkort even testen).