Sulfree gewaardeerd met een 8,8

ORDER: +31 (0)85 060 1400

Hoe werkt Sulfree?

Waarom zit er sulfiet in mijn wijn?

Bijna elke fles wijn bevat als toegevoegd conserveringsmiddel sulfiet. De sulfiet zorgt namelijk dat je wijn fris & fruitig blijft tijdens transport en bewaren. Sulfiet kan vervelende bijwerkingen geven, waardoor een glas wijn geen plezier meer geeft. Met 1 druppel Sulfree in je wijnglas haal je de vrije sulfiet uit de wijn. Zonder dat je de smaak of intensiteit van de wijn aantast. Sulfree bevat een speciaal ontwikkelde waterstofperoxide formule (H202) die extra zuurstof in je wijn brengt. Deze zuurstof hecht zich aan de vrije sulfieten in je wijn en zet deze om in sulfaten. Sulfaten zitten in deze hoeveelheden ook gewoon in drinkwater en zijn onschuldig.

In welke wijnen kan ik Sulfree gebruiken?

Je kunt Sulfree gebruiken in elke wijn waar sulfiet in zit. Dus witte wijn, rode wijn, rosé, zoete witte wijn, port, en bubbles. Als de wijn minder sulfiet bevat dan normaal, zoals bijvoorbeeld biologische wijn of bewaarwijnen, verminder dan de dosering. (Er zit minder sulfiet in, dus je hoeft minder Sulfree te gebruiken).Druppel van Sulfree in een glas rode wijn

Welke dosering voor welk glas wijn?

  • 1 druppel in een glas droge wijn (wit, rood en rosé) & bubbels
  • 2 druppels in een glas zoete wijn (wit & port)
  • Voor Champagne, bewaarwijnen en biologische wijnen de dosering halveren. Door het lagere niveau aan vrije sulfiet in deze wijnen kan er anders een klein smaak- of kleurverschil merkbaar zijn.
  • Als je heel gevoelig bent voor sulfiet, kun je -indien gewenst- een druppel meer per glas gebruiken.

Voor wie is het?

Voor iedereen die wijn wil drinken vrij van sulfiet, in verband met gevoeligheid of uit overtuiging.

Wat zit er in Sulfree?

Sulfree maakt gebruik van het actieve ingrediënt foodgrade H202, wat geschikt is voor consumptie en veilig is bij normaal gebruik. (1 druppel voor een glas droge wijn en 2 druppels voor een glas zoete wijn). H2O2 ofwel waterstofperoxide is een natuurlijk voorkomend element in de natuur, en hiermee de natuurlijke basis van de Sulfree formule. Sulfree is ontwikkeld op basis van aloude wijnmakerstechnieken.

Niet tevreden? Geld terug!

Meron - individueel wijninstituut

“Analyses hebben uitgewezen dat de vrije sulfiet, na toevoeging van Sulfree, volledig wordt omgezet naar sulfaat.”

Meron, onafhankelijk wijninstituut