Sulfree gewaardeerd met een 8,8

ORDER: +31 (0)85 060 1400

VROUW-vinoloog Jacqueline Niesten houdt niet zo van offline winkelen. Toch is ze er wel voor te porren, gewoon omdat ze dan aansluitend een goed glas wijn kan drinken. Liefst in een gezellige wijnbar, waar ze ook lekkere hapjes hebben! Maar waar vind je zo’n gelegenheid?

Bargavi

Vooral als je in een andere stad bent, is het vinden van een goed glas wijn vaak best nog lastig. Niet elk gezellig tentje serveert ook echt de wijn die je wilt drinken… Het zou zelfs zo erg zijn dat slechts 2,8 procent van de ondervraagden in een onderzoek van Pays d’Oc IGP de kwaliteit van huiswijn in de Nederlandse horeca ‘goed’ vindt! Nu is het de vraag of dit niet wat overdreven is, maar er zal zeker wel een kern van waarheid in zitten…

Drink like a local

Zelf vraag ik vaak aan de winkelier van een goede winkel waar je het beste een glas wijn kunt gaan drinken. Zo kwam ik zaterdag bij Bargavi in Arnhem terecht. Een hele karakteristieke wijnbar, mét lekker eten. Blijkbaar echt een geheime favoriet van de lokale bevolking, want het zat er al snel gezellig vol, nadat ze om 17.00 uur de deur hadden opengedaan.

Hier moet je zijn

Mocht je nou geen wijnliefhebbende local in de buurt zien, dan is de voorlopige nominatie lijst van Winelife voor de ‘Wine bar of the year’ wel handig, samengesteld met de hulp van bijna vierduizend wijnbarbezoekers en Wine-bars.nl.

Tips (op alfabetische volgorde) van wijnliefhebbers voor wijnliefhebbers:

Bij Dirk (Den Bosch)

Bouzy Wine & Food (Den Haag)

Brasserie & Wijnbar Martins (Apeldoorn)

Brut Food & Winebar (Dordrecht)

Grapss (Spijkenisse)

Het Eigendom (Rotterdam)

La Hermana (Barendrecht)

Pierre (Den Haag)

Stuyvesant (Amsterdam) – deze stond niet in de lijst van Winelife, is namelijk net geopend in augustus 2016, maar een echte aanrader!

Vino D’Amigo (Oud Beijerland)

VinVin (Utrecht)

Viqh (Haarlem)

Wijnbar De Buren (Schijndel)

Wijncafé Lefebvre (Utrecht)

Wijning Wijn & Beleving (Schiedam)

Dus volop inspiratie voor een uitstapje naar een (andere) stad voor je kerstinkopen!

Staat jouw favoriete hang-out er niet bij? Laat dan op Facebook weten wat jij ons aanbeveelt!